Jalousi og langdistance venskab - dobbelt øv!

Singapore på bagsiden..

image1-2

Det er nemt at komme til, kun at fremstille Singapore fra et ‘expat view’, men i de sidste par dage, er jeg faktisk blevet konfronteret med landet, fra en meget mere lokal side.

I Singapore har vi heldigvis stadig Uber, men vi har også noget, der hedder GrabCar –  forskellen er egentlig set bare, at hos GrabCar ligger prisen fast fra starten af.

Nå, men, i løbet af det sidste 1,5 år er jeg er blevet svært afhængig af Grabcar – det er sgu så smart! Og denne afhængighed leder tit til nogle gode, sjove og ret indsigtsgivende samtaler med chaufførerne – og et af de helt store temaer er oftest, immigranter og expats.

Lige så glade som vi ’vesterlændinge’ er for at komme herude til Sunny Singa, hvor vi kan nyde klimaet, shoppe i de lækre butikker og i den grad udnytte os af det madmekka, som Singapore nu er – lige så vel sidder der mennesker på den anden side og blot ser hvordan vi hjælper til at øge forbruget og dermed også priserne i landet! Og for, at det ikke skal være løgn, så kommer vi også og stjæler deres jobs. Det er i hvert fald situationen, set fra gårsdagens chaufførs øjne.

Udover, at være lidt af en leve by for expats, så bryster Singapore sig også af sin hurtige fremgang, trods kun at have været et selvstændigt land i 52 år.
Men hvordan skaber man sådan en fremgang? Hvordan skaber man så smuk en storby, for 6 millioner mennesker, på et areal der svarer til Bornholm og inden for så kort tid? Ifølge en anden chauffør, så er svaret – immigranter!

En stor del af Singapores arbejdere stammer fra enten Malaysia eller Indien. Mange af dem er her X antal dage eller uger adgangen, og sender penge hjem. De bor som regel 10-13 mennesker på et værelse og bliver betalt omkring 18SGD om dagen, det svare ca. 83 danske kroner.

Arbejderne har kummerlige forhold, når de skal sørge for, at ’The Lion City’ fremstår i tip top stand – men er det noget vi expats tænker over? Det burde vi er hvert fald, i min optik.

Livet som udenlandsdansker er meget mere, end den ekstravagante livsstil, som det kan ligne – det er også en chance og en mulighed for at lære et helt nyt land at kende – både dets lækre og ‘instagram venlige’ sider, men så sandelig også for dets bagsider.

Lidt weekend tanker fra mig – inden, at jeg drager til yndlingsøen Pulau Sibu, som også bliver destinationen i denne uges rejselog.

– Mia Sonali!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jalousi og langdistance venskab - dobbelt øv!