Er du glad i maven?

Rejselog: Smukkeste Kyoto!

gojo-guesthouse

Vi har netop taget hul på 2. dag i Kyoto, som er første stop på vores tur her i Japan.

Jeg havde som sagt ingen idé om, hvad jeg skulle forvente af Japan, men jeg må ærligt sige, at Kyoto har givet det bedste førstehåndsindtryk! Det er klart en af de flotteste og mest fascinerende byer jeg har besøgt – den rummer så meget kultur og historie, på den fede og elegante måde.

Vi fløj til Tokyo, tidligt lørdag morgen fra Singapore, turen tog ca. 6 timer. En af de største fordele ved at være bosat i ‘Sunny Singa’, er helt sikkert den relativt korte afstand til så mange andre rejsedestinationer, som man måske ellers sjældent ville besøge.

Efter at være landet i Tokyo, tog vi med ’Shinkanzen’ til Kyoto – Shinkanzen er et højhastighedstog, der kører over 300 km/t. Det kan helt klart anbefales til turen imellem Tokyo og Kyoto, på lidt over to timer har man tilbagelagt afstanden på de omkring 500 km! Ud over de praktiske ting, så sidder man også ret behageligt og der sælges både snacks og drikkelse på toget. Et insider tip er at vælge de sæder, som hedder ’D og E’, så får man nemlig også en ret flot udsigt, når toget passerer Mount Fuji.

Efter at have haft et par dage med bus og tog i Japan, må jeg altså sige, at deres infrastruktur fungerer super godt og er meget logisk opbygget – hvilket kun er et plus, da det langt fra er alle, som taler engelsk.

I Kyoto bor vi på Hostel – ’ Gojo Guesthouse’. Det er dels fordi vi gerne vil have en mere lokal oplevelse og så fordi vi simpelthen var sent ude ifht. at få booket overnatningssteder. Et andet råd er derfor helt klart at booke så tidligt som muligt, når man beslutter sig for at tage til Japan!

Gojo Guesthouse, har været det helt rigtige valg ifht. at få en lokal oplevelse, men samtidig også bevare lidt privatliv. Stedet er utrolig populært for backpackere, og der er derfor også en del ’shared rooms’, hvor der kan sove op til 8-10 personer. Det er dog en smule for grænseoverskridende for mig, hvorfor vi har booket et privat værelse, som heldigvis også er en mulighed.

Derimod er toilet og bad delt med alle de andre gæster, noget jeg var sindssygt spændt på, men det har været så fint! Der er ret gode og rene(vigtigt!) badefaciliteter.

Vores værelser er typisk japansk – man sover på en futon på gulvet, som er dækket af tatami måtter. Vi blev første aften instrueret i hvordan man redder sengen korrekt, og man ligger overraskende godt!

futon

Kyoto er tidligere hovedstad i Japan, men er nu kendt som landets kulturelle højborg. Jeg har allerede nu taget ca. 1 million billeder, men alligevel skal det bare opleves, før man får det fulde indtryk!

Dagen i går brugte vi bl.a. på ’Philosopher’s Walk’, en super smuk rute langs ’Lake Biwa Canal’. Hele vejen langs kanalen står der kirsebærtræer, som bare gør ruten endnu mere idyllisk, når de er springer ud. På nuværende tidspunkt er der dog en del af dem, som endnu ikke er sprunget ud – derfor anbefales det også, at besøge Kyoto i April, hvor de lyserøde blomster er uundgåelige. Bispebjerg Kirkegård, go home!

Efterfølgende tog vi til Gion, som er den gamle bydel. I sig selv er bydelen mega charmerende, med et virkelig godtt udvalg af barer og gode lokale restauranter – et ekstra plus er de smukke Geisha kvinder og unge piger i deres farvestrålende kimonoer. Igen en af de ting, som skal opleves!

En karakteristisk ting, som jeg lod mærke til, i Gion er de meget tillukkede facader. Der er en sjældenhed, at man kan kigge direkte ind i restauranterne, som man kan i DK.

Størstedelen af skiltene på gaden er samtidig på Japansk, og man skal derfor ret tæt på for at gennemskue om det er en restaurant eller anden shop, der ligger inde bag. Men charmerende, det er det!

I dag går turen bl.a. til ’Arashiyama Bamboo Forrest’ og til Kinkakuji (Golden Pavilion) – Jeg glæder mig og forventer at blive mindst ligeså fascineret som i går.

geisha

Ha’ en rigtig dejlig mandag!

Mia Sonali

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er du glad i maven?